toon menu

Explanimation.
De kracht van animatie.

Content voor mensen met een korte spanningsboog, hoorden we laatst een collega zeggen. De explanimation: een combinatie van explanation en animation. Uitleg en vermaak ineen.  De perfecte manier om ervoor te zorgen dat je verhaal opvalt en blijft hangen.

Veel bedrijven hebben de kracht van animatie ontdekt. In feite is animatie beeldende kunst, maar dan in beweging. Voeg daar geluid en muziek aan toe en het plaatje is compleet. Animatie is zo enorm succesvol doordat alles kan. Waar je met een film beperkt bent tot het vastleggen van de realiteit, ben je met animatie in staat om een compleet nieuwe wereld te creëren. Een succesvolle animatie draait om een goed verhaal. Een pakkend verhaal neemt de kijker mee en zorgt ervoor dat de kijker het verhaal niet alleen begrijpt, maar ook onthoudt.

Een animatie wordt ook vaak ingezet om de visuele identiteit, die een bedrijf herkenbaar en uniek maakt, tot leven te laten komen. Door de inzet van een animatie presenteer je jezelf in een unieke stijl, waarbij je de kijker met humor en herkenbare situaties het verhaal intrekt. Op deze manier kan je goed laten zien dat je onderscheidend bent ten opzichte van je concurrenten. Ook is animatie bij uitstek geschikt om een nieuw product te communiceren of een ingewikkeld (productie)proces uit te leggen.
 


Een animatie voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op