toon menu

In blije verwachting

Angèle en Lidewij

 

Maandag 19 mei was het feest! Enerzijds omdat het altijd heerlijk is om naar een seminar van Lidewij Edelkoort te gaan. Maar vooral omdat trendforecaster Lidewij overtuigd verkondigde dat we "in blije verwachting zijn" van een nieuwe tijd.

Het seminar is dan ook genaamd: EMBRYONIC.In het Pakhuis de Zwijger werden stylistes, modeontwerpers, architecten en designers bijgepraat over winter 2015/16. Blijft toch altijd een beetje vreemd als het buiten 24 graden is. Maar ook binnen kwam de zon ons tegemoet.

We gaan naar een nieuwe tijd met een verbetering van maatschappij en cultuur. Het wordt allemaal positief, lief, licht, rustig, zacht en happy.

 

Aan de hand van fascinerende beeldenreeks schetst Lidewij hoe dit zich vertaalt in mode, architectuur en design. Je valt van de ene in de andere verbazing hoe mooi alles in beeld wordt gebracht en ondersteund wordt door muziek van een cello en contrabas. Daarna lopen we de 18 trendrichtingen nog eens uitgebreid door.

 

Het grappige is dat een groot deel van deze inspiratiebronnen gewoon thuis in de koelkast liggen of zich bevinden in je slaapkamer. Het ei, de ui, je kussen of geitenwollensokken en pantoffels. Lidewij kan als geen ander, daar waarde aan geven. Door de juiste fotografie en rake woorden en humor weet ze via deze voorbeelden je te inspireren tot eigen creaties en denkrichtingen. Een ware energieboost komt er op gang. Waar geen chiazaad of goji bes tegenaan kan.

 

Als toetje op al dit moois werden we na de pauze nog meegenomen in de wereld van beeldende kunst. We kregen antwoord op: Alles is gedaan, wat nu? Ook hier werden de toeschouwers wederom getrakteerd op bijzonder mooi beeldmateriaal en een visie waar je je op kunt verheugen. 

 

Nu nog hopen dat mijn visuele opslaggeheugen sterk genoeg is om het grootste deel van de getoonde impressies op te slaan. En anders heb ik mijn vol gepende blocnote en het naslagwerk nog te raadplegen. Het kriebelt namelijk om deze "nieuwigkeiten" toe te passen.

 

Bij Maan lopen er wekelijks mensen binnen, aan de start van het verwezenlijken van vooruitstrevende plannen of veranderingen. Door inspiratie op te snuiven op beurzen of seminars als deze, kunnen we hun en jouw ideeën omarmen en vormgeven. 

Tot slot, een tipje van de sluier van de voor mij meest trend topic shock van de dag. "Skippy" is back!