toon menu

Ontwerp dessins collectie 2013

Ontwerp dessins collectie 2013 Bobike

Opdracht:

Bobike is marktleider voor fietszitjes in de Benelux en heeft de ambitie om internationaal haar positie te verstevigen. Veiligheid is van oudsher de belangrijkste merkclaim van Bobike. Productdesign is een steeds belangrijkere factor aan het worden in het aanschafproces. Deze zomer werden wij door Bobike benaderd om de dessins voor de collectie 2013 te ontwerpen. Zowel voor de fietszitjes als fietstassen. De boodschap was duidelijk: het moest eigentijds zijn en commerciële hitpotentie hebben. 

schets stoelen

Resultaat:

Uit de vele voorstellen zijn 3 thema's gekozen. Sampling of cultures met een ikat motief. Bliss of home met als inspiratie huistextiel. En sunshine summer met een gelaagd bloempatroon. Het resultaat laat zich het best vertellen in beeld. Als vervolg op de dessins kregen we opdracht voor de collectiefotografie, collectiefolder, persmap, booklets en standinrichting. Binnenkort gaat de nieuwe website live. Najaar 2012 vond de presentatie van de nieuwe collectie plaats op diverse internationale beurzen. De nieuwe collectie sloeg aan en had een reeks van nieuwe internationale distributieovereenkomsten als resultaat.

patronen

 

Aan deze opdracht werkten mee:

Ontwerp: Els Baeten / Jasper van Grunsven, Art Directie: Angèle van Iersel / Marc Doorakkers, Traffic: Sanne Baan

Tags

2012business-to-businessbusiness-to-consumerconceptontwikkelingillustratiepositioneringproductdesignproductintroductiewinkelinrichting