toon menu

Emigratieconcept bereikt het volgende niveau

Online kennisplatform voor emigranten Rabobank Nederland - Grensbanken

Online kennisplatform voor emigranten

Aanleiding

Rabobank is al jarenlang expert in de Belgische en Duitse grensstreek op het gebied van wonen, leven en werken. Samen met netwerkpartner Lumin is Maan al sinds 2004 betrokken bij de ontwikkeling van het Rabobank Grensbanken concept. Wat ooit begon als een hypotheekcampagne is de afgelopen jaren doorontwikkeld tot een uitgekiend concept waarbij Rabobank de kennisautoriteit is geworden op emigratiegebied. Via online en offline leadgeneratie vroegen potentiële emigranten de Rabobank Emigratiegids aan. Lokale Rabobanken zorgden met hun specialisten voor persoonlijke follow-up en adviseerden klanten in alle aspecten die bij emigratie komen kijken. Het uiteindelijke doel was de opbouw van een langdurige klantrelatie.

 In 2013 werd het concept geëvalueerd. De leadgeneratie was voortreffelijk; de conversie naar Rabobank producten was voor verbetering vatbaar. Daarnaast was de informatiebehoefte van de klant veranderd evenals zijn voorkeur qua communicatiekanaal. De marktactualiteit zorgde ook voor een vernieuwde visie op het concept. Door de financiële crisis staan zowel de emigratiemarkt als de banksector onder druk. Het is bij het huidige marktvolume lastig voor lokale Rabobanken om continue een adviesteam paraat te hebben dat altijd op alle inhoudelijke aspecten up-to-date is. De conclusie: het was tijd om het concept naar een volgend niveau te brengen.

Het project

Samen met onze netwerkpartner Lumin ontwikkelden we een toekomstvaste strategie die optimaal aansluit bij de wens van de (potentiële) emigrant en de huidige Rabobank organisatie. Voor het bereiken van intern draagvlak en het optimaliseren van interne processen werd de strategie getoetst bij lokale Rabobanken van Groningen tot in Zeeland. We ontwikkelden een concept waarbij de opgebouwde kennis altijd en overal aanwezig is en actief gedeeld wordt door vakinhoudelijke specialisten. De rol van Rabobank is aangescherpt. Financieel advies en bijbehorend aanbod van producten wordt gepresenteerd met Rabobank als afzender. De lokale adviseurs worden ontlast en kunnen zich concentreren op het financiële advies richting de klant. Zij ontvangen gekwalificeerde leads vanuit het online platform. De kennis over emigratie in de volle breedte is gewaarborgd door het Emigratie Forum België en Duitsland, waarvan Rabobank initiator is. De plek waar kennis gedeeld en vermenigvuldigd wordt door emigranten, prospects en vakspecialisten.  

Resultaat

De vernieuwde websites voor België en Duitsland zijn afgelopen maand live gegaan. Het emigratieforum voor België en Duitsland is live in Beta versie. Op dit moment loopt een activeringscampagne om (potentiële) emigranten en specialisten te betrekken in het Emigratie Forum. Ook op Facebook en Twitter is het forum actief. De eerste resultaten zijn veelbelovend! 

 

 

 

De homepage van emigrerenaarbelgie.nl biedt ingangen naar zowel de content van Rabobank als van het Emigratie Forum

 

De homepage van het Emigratie Forum

Op het forum kunnen leden terecht voor hun informatievoorziening

 

Aan deze opdracht werkten mee:

Strategie en concept: Marc Doorakkers / Lumin, Ontwerp en creatie: Jasper van Grunsven, Copy en moderatie van Emigratie Forum: Lumin

Tags

cocreatieconceptontwikkelingresponsive webdesignwebdesign