toon menu

Duik in een nieuwe wereld met U-Boat Worx

Nieuwe website voor U-Boat Worx

Het proces

Toen we de opdracht kregen om een nieuwe website voor U-Boat Worx te mogen gaan ontwerpen, hebben we eerst met alle betrokken partijen rond de tafel gezeten om de wensen duidelijk in kaart te brengen. De klant kwam zelf met een goed doordachte briefing, die we in overleg hebben aangescherpt om tot een optimaal resultaat te komen. 

De vraag was om een luxe, inspirerende en vernieuwende website neer te zetten. We hebben onszelf verdiept in de wereld van onderzeeërs en luxe producten, om de uitstraling goed neer te zetten. Hier hebben we een sportieve twist aan gegeven, zodat het naadloos aansluit op de looks van de duikboten die U-Boat Worx ontwerpt.

 

Storytelling

Het aanschaffen van zo’n privé duikboot is helaas niet voor iedereen weggelegd. Door deze inspirerende website kan je toch een beetje mee op avontuur. De beeldvullende afbeeldingen en video's maken dat de website het verhaal visueel verteld. Op de homepage wordt je echt mee onderzee genomen, tot wel 400 meter diepte. 

Innovative website

De website is net zo innovatief en eigentijds als de duikboten. Zo is de website uiteraard responsive en daarmee ook op mobiel en tablet goed te bekijken. De website zit ook vol met kleine animaties en leuke functionaliteiten. Zo kan je op de Models pagina de duikboten filteren op bijvoorbeeld het aantal personen en de diepte. Ieder model heeft weer een eigen pagina met uitgebreide informatie en zelfs de mogelijkheid om 360 graden rond te kijken in het model, alsof je er in zit. 

User Experience

Door vloeiende animaties en oog voor de kleinste details heeft de website een luxe gevoel gekregen. De website is heel visueel en intuitief. Zo is het menu altijd makkelijk bereikbaar, ook al je onderaan een pagina bent. Zodra je omhoog scrolt, komt de balk namelijk weer in beeld. Hier kan je ook snel naar de contactpagina en alle modellen navigeren. 

Bekijk de website live op www.uboatworx.com

Tags

case studycocreatieresponsive webdesignwebdesign