toon menu

Auto's in bedrijf

Herpositionering van Daimler Fleet Management

Opdracht:

Daimler Fleet Management is de multimerk leasemaatschappij van het Mercedes-Benz concern. Deze leasemaatschappij wilde haar visuele uitstraling beter laten aansluiten op wie ze in werkelijkheid zijn. Een persoonlijke, innovatieve dienstverlener met passie voor ondernemers en het MKB. 

Kees Swildens, Marketing ManagerDe gedegen kennis en de kwalitatieve organisatie van Maan is een waardevolle bijdrage geweest voor het positioneringproces

Resultaat:

In samenwerking met de opdrachtgever kwamen we tot een aangescherpte positionering voor de Nederlandse markt. We ontwikkelden een eigentijdse visuele identiteit waarbij de ondernemer en de medewerkers centraal staan. In de nieuwe stijl heeft Maan een aantal bedrijfsfilms gemaakt, fotoshoots verzorgd, het relatiemagazine vernieuwd, de e-mailnieuwsbrief en een compleet nieuwe website waarvoor wij het concept en ontwerp verzorgden. Kortom: de complete middelenmix voor Daimler Fleet Management.

Waardering opdrachtgever:

Kees Swildens, Marketing Manager Mercedes-Benz Financial Services Nederland B.V.: Een bestaand merk herpositioneren is geen sinecure. Daimler Fleet Management – een merk van Mercedes-Benz Financial Services – kampte met een lage naamsbekendheid en een professioneel maar duur imago. Maan heeft richting gegeven aan de herbezinning op de doelgroepen, producten en communicatie. Met nieuw elan is Daimler Fleet Management in de markt gezet. Kees Swildens: "Het meest markante aan de samenwerking met Maan was de constante spiegel die voorgehouden is tijdens het traject waardoor alle beslissingen bewust genomen zijn. Dit zonder het doel uit het oog te verliezen. Daarnaast is de gedegen kennis en de kwalitatieve organisatie van Maan een waardevolle bijdrage geweest voor het positioneringproces."

Aan deze opdracht werkten mee:

Ontwerp: Els Baeten, Jasper van Grunsven, Advies/Art directie: Marc Doorakkers, Traffic: Moniek de Vries

Tags

2012bedrijfspresentatiebrainstormbusiness-to-businesscocreatieconceptontwikkelingcorporate brochurecorporate identitye-mailnieuwsbrieffilmfotografieinterne communicatiemarketingadviespositioneringsalespresentatiestrategiewebdesign