toon menu

Responsive reading

Het digitale magazine heeft z’n intrede natuurlijk al jaren geleden gedaan. Sindsdien is er veel veranderd. Van een online vertaling van het papieren magazine tot de mogelijkheden die er nu zijn. Animaties, infographics, geluiden…niets lijkt onmogelijk.

 

 

De voordelen van een digitaal magazine zijn ons meer dan duidelijk. We hebben de hele digitale wereld waaruit we kunnen putten om de beleving van de lezer te prikkelen. De uitdaging is om dit op de juiste manier in te zetten om een optimale leesbeleving voor de gebruiker te creëren.

Navigeer maar eens door dit magazine heen en je krijgt een totaal andere beleving dan een ‘platte’ nieuwsbrief.

En niet alleen een nieuwsbrief is geschikt voor een transformatie tot online magazine. Wat te denken van een personeelsblad, jaarverslag, portfolio, casestudy of productbrochure?

De lezer is aan zet (dat is wel duidelijk) en dat is volgens ons zeer goed! Een digitaal magazine is de ideale combi van de leeservaring van een papieren tijdschrift met de vele mogelijkheden van het internet. Lezers kiezen hun eigen leeservaring. Volg je het grote verhaal of wil je liever de diepte in? Aan jou de keuze!

En die keuze wordt geregistreerd. Het leesgedrag van de gebruikers van een digitaal magazine kan gemakkelijk in kaart gebracht worden door de integratie van Google Analytics. Bezoekersaantallen, meest gelezen artikelen, gemiddelde duur van het bezoek, noem maar op! Ideaal om een digitaal magazine optimaal in te kunnen zetten.

Het responsive karakter van een digitaal magazine is daarnaast ook erg interessant. Dit magazine is bijvoorbeeld volledig geoptimaliseerd voor smartphones, tablets en desktops. Welk besturingssysteem je ook gebruikt, de content is altijd toegankelijk op ieder device.

 

Overtuigd? Wij wel! Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend advies hoe we jouw content kunnen omtoveren tot een digitaal magazine!