coalitie formeren lastig?

niet in Breda!

Nieuwe samenwerkingsvormencreatieve industrie


Gerrit Zalm, Tjeenk Willink en Edith Schippers denken er anders over, maar een coalitie vormen is helemaal zo moeilijk niet. In de creatieve industrie vinden interessante ontwikkelingen plaats.

Steeds meer bedrijven en branches hebben behoefte aan samenwerking met creatieven en designers. Of het nu de zorg of agrofood is, er is een grote behoefte aan vernieuwing en innovatie. Steeds vaker vinden er cross-overs plaats tussen vakspecialisten, brancheverenigingen en creatieven. Het samenzetten van andersdenkenden levert verrassende oplossingen en concepten op.

Laatst riep Rabobank creatief Nederland op om verrassende coalities te vormen om de bank te helpen zichzelf opnieuw uit te vinden. Het vraagstuk werd te groot en complex gevonden voor 1 bureau. Reclamebureaus werden door de bank bestempeld als te traditioneel en te weinig verrassend.

Steden en regio’s zijn zich aan het organiseren om zich te profileren als het centrum van creativiteit. Wereldwijd heb je het ‘District of Creativity’, waar de 14 meest creatieve regio’s van de wereld zich verenigd hebben. De provincie Noord-Brabant is 1 van deze regio’s.

In Breda heeft de creatieve industrie zich verenigd in City of Imagineers. Steeds vaker worden verrassende coalities gevormd om samen met inhoudsdeskundigen vraagstukken voor de toekomst beet te pakken. Inmiddels zijn ruim 110 creatieve bedrijven lid van deze vereniging.


Als Maan zijn we lid van City of Imagineers. Samenwerken zit in ons bloed. Met ruim 20 van de leden van City of Imagineers hadden we al een actieve samenwerking. Van storytellers, filmmakers, fotografen, animatoren, webdevelopers, game developers, online marketeers of content marketeers. Sinds jaar en dag schakelen wij buiten onze eigen kernexpertises ‘concept en design’, specialisten in. Want voor onze klanten willen we altijd de beste oplossing.

Je ziet ook steeds meer samenwerking tussen ‘ogenschijnlijke’ concurrenten ontstaan. Denk aan gezamenlijke opleidings- en traineeprogramma’s in branches waar personeel schaars is. Ook in onze sector zie je steeds meer coalities ontstaan van vakgenoten. Samen ben je sterker en ontwikkel je sneller.

Als Maan geloven wij in samenwerking. Samenwerking met klanten en samenwerking met verschillende specialisten. Of een vraag nu direct bij ons binnen komt, via City of Imagineers, via een specialist uit ons netwerk of vanuit andere hoek. Samenwerken loont. Voor iedereen!

op de hoogte blijven?

schrijf je in voor de maanmail