designing for the future of…energy

hier krijg ik (groene) energie van!

Luka (23) is vanuit Maan de supertrotse ontwerper van de identiteit van het Energiefestival 2019. “The future is now. Verduurzaming. Energietransitie. Allemaal mooie woorden, maar het gaat natuurlijk gewoon ook over MIJN toekomst. We moeten nú iets doen! Het toffe aan het Energiefestival is dat het een event is voor zowel bedrijven, experts uit het onderwijs, overheid, energiecoöperaties, als ook jongeren. Voor iedereen die wil samenwerken aan innovatieve oplossingen. Samenwerking maakt ideeën alleen maar sterker en het is ook de manier waarop ik zelf het liefste werk. Samen met collega’s of klanten kom je tot grotere hoogtes en ontwikkel je de mooiste dingen; dingen waar je energie van krijgt!” 
Een festival als katalysator voor de vergroening van de Brabantse energievoorziening

Een energieneutraal Brabant: een toekomstbeeld dat steeds dichterbij komt. Nog nooit werd er in Brabant zo intensief en met zoveel mensen gewerkt aan het energiesysteem van de toekomst. De provincie Noord-Brabant is ervan overtuigd dat samenwerking dé manier is om de transitie te versnellen. Daarom organiseert zij hét evenement voor de Brabantse energie­professional: Het Energiefestival 2019 - the future is now. Speciale gasten zijn Jan Terlouw en Marjan Minnesma (Urgenda). Datum: donderdag 7 november 2019 in Evolon Eindhoven.

conceptverantwoording

De essentie van het Energiefestival is dat mensen uit allerlei verschillende disciplines bij elkaar gebracht worden. Voor inspiratie en voor het delen van ideeën en ervaringen. Om samen de energietransitie te versnellen. In de dynamische identiteit zit de symboliek van samenkomen, delen, versterken en versnellen. De beweging die het Energiefestival teweegbrengt, komt terug in organisch bewegende animaties tijdens het festival. Het Energiefestival plugt nieuwe energie in. Energie zet de verandering in gang!

designing for the future

In vele opzichten staan we voor belangrijke transities. Of het nu klimaat, energie, mobiliteit, voedsel, zorg of arbeidsmarkt is. Deze transities vragen om goede beeldende communicatie. Als Maan werken we graag voor opdrachtgevers die richting geven aan de toekomst. Opdrachten met impact en betekenis. Met inhoudelijke affiniteit, creativiteit en verbeeldingskracht weten we goed de balans te vinden tussen maatschappelijke impact en commercieel denken.

Op het gebied van groene energie, duurzaamheid en circulair ondernemen hebben we inmiddels ruime ervaring. Voor kennisinstellingen, overheid, industrie, woningbouw en voedselverwerking. Goede beeldende communicatie is essentieel om de noodzaak voor de transitie uit te leggen, om samenwerking te creëren of om het grote publiek ontvankelijk te maken voor baanbrekende innovaties. 


woorden én daden

Ook zelf steken we graag de handen uit de mouwen voor een groene toekomst. Maan haalt zijn energie namelijk niet enkel uit alle mooie projecten die wij mogen doen voor onze opdrachtgevers maar ook uit de zonnepanelen op ons eigen dak. Bovendien zetten we ons stevig in voor lokale energie-initiatieven en voor Energie Coöperatie Anneville, die als doelstelling heeft om Ulvenhout klimaatneutraal te maken.


Meer weten of een keer sparren? Mail hallo@maan.nl of bel 076 560 71 11Geef ons de ruimte. Je krijgt er energie voor terug!

meer energie in je mailbox?

meld je aan voor onze mooniemail!