signatuur?

maan draait om de wereld, niet andersomtwee kleine anekdotes

Een prospect maakte laatst de opmerking dat wij als bureau geen duidelijke signatuur hebben. In ons portfolio kon hij geen rode draad herkennen. Het werk was wel heel divers. Voor de ene klant maakten we hele andere dingen dan voor de andere klant. En onze eigen huisstijl was wel erg creatief en kleurrijk. Dat vond hij gek. Je maakt toch alleen dingen die je mooi vindt. Bij een ander bureau vond hij meer dingen naar zijn smaak. Alleen het waren een beetje horken om mee samen te werken.

Laatst hadden we een aantal sollicitanten voor een vacature in onze studio. Een van de kandidaten had gewerkt bij een klein bureau met een duidelijke signatuur. Ze baalde ervan dat ze nauwelijks kleur in haar ontwerpen mocht gebruiken; zelfs als de klant daar om vroeg. Het bureau vond dat dit niet paste bij de signatuur van het bureau. Want dat was toch wel het leidende principe. Niet de wens van de klant. Die heeft namelijk geen verstand van design. Ze hoopte bij Maan meer ontwerpvrijheid aan te treffen.We hebben er nooit heel bewust over nagedacht, maar wij ontwerpen voor de klant. Dat vinden wij zo logisch dat we bijna niet kunnen voorstellen dat iemand dat vreemd vindt.Al onze trajecten beginnen met een uitgebreide intake en steeds vaker met een workshop met een delegatie van onze opdrachtgever. We kruipen in de huid van onze opdrachtgevers en willen het verhaal van onze klant pakkend en onderscheidend verbeelden. Met een team van designers die een breed palet aan ontwerpstijlen beheersen. We proberen zo goed mogelijk de match te maken tussen ons creatieve team en de klant. En zo ontstaan er altijd unieke oplossingen met een onderscheidende look & feel.

Bij sommige bureaus word je klant omdat je van zwart, wit en koeienletters houdt. Fair deal. Je weet wat je krijgt. Dat weet je bij Maan nooit. Het is namelijk de eerste keer dat we het maken. En we maken het voor jou.

benieuwd naar meer?

schrijf je in voor de maanmail