vacature!

HBO|Kunstacademie - grafische vormgeving

fulltime (in loondienst), locatie Dordrecht

Zo'n vacaturetekst is altijd heel erg saai. Daarom een diepte-interview met Lennaert. Lennaert startte twee jaar geleden de vestiging van maan identity. design. content. in Dordrecht en we gaan hard!

Hey Lennaert!

Je bent graphic designer, art-director en je runt Maan Dordrecht. Hoe zit dat?

Inderdaad! Inmiddels een jaar of 15 geleden ben ik na de kunstacademie gestart als graphic designer bij maan. In die periode heb ik heel veel geleerd en ben ik doorgegroeid tot art-director. Mijn ambitie om te bouwen aan een eigen studio hebben we drie jaar geleden opgestart en na een jaar openden we ook daadwerkelijk de studio in het centrum van Dordrecht. Twee jaar verder hebben we veel toffe klanten en opdrachten. Vandaar ook dat we op zoek zijn naar versterking.


En nu zoek je een graphic designer. Wat voor iemand zoek je?

We zoeken een designer die opdrachten zelfstandig kan aanvliegen en van aanpakken houdt. Een teamplayer die creativiteit en energie brengt in de studio. We werken voor klanten uit zeer diverse branches, van food tot zorg, van vastgoed tot transport. Voor onze klanten maken we heel divers werk, van een identiteit tot een campagne, van een website tot een verpakking of signing. Inlevingsvermogen is bij een nieuwe designer van belang. Ik ben namelijk van mening dat je voor iedere klant – groot of klein - in welke branche dan ook - een creatieve meerwaarde kan zijn zolang je de klant en zijn werk begrijpt. Daarom werken we ook met korte lijntjes en heeft iedereen veel contact met de klant. Buiten al deze werkgerelateerde wensen zoeken we natuurlijk een gezellig, enthousiast persoon die humor heeft en tegen een grapje kan!

Iedere ochtend ga ik met veel plezier naar het werk en is de dag weer voorbij voordat ik er erg in heb. Ik zou het tof vinden als de nieuwe collega dit dadelijk ook zo ervaart!

lennaert stam

Wat moet je kunnen voor deze functie?

Heel belangrijk is dat je duidelijk kan communiceren, met ons maar ook met klanten. Je moet ons kunnen verrassen met je ideeën en ontwerpen. Buiten het gebruik van de standaard programma’s van Adobe ben je niet bang om eens wat anders te proberen. Denken en ontwerpen doe je voor print, digitaal en bewegend beeld.


Hoe leuk is maan?

Het klinkt heel zoetsappig, maar vanaf het moment dat ik bij maan ben gaan werken voelen mijn collega’s ook als vrienden. De grappige en soms een beetje ranzige filmpjes die normaal alleen in groepsapps van vrienden worden verspreid komen bij maan dus ook gewoon terecht in de ‘crew-app’. De ‘moonies’ zijn ook op de hoogte van wat iedereen uitspookt in zijn vrije tijd en we zijn blij dat de grootste corona ellende achter de rug is zodat we de maanuitjes weer kunnen inplannen! Van even een hapje eten en drinken met elkaar tot een workshop risoprinten in Berlijn en een creatief festival ‘US by Night’ in Antwerpen.

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Lennaert? Wij zijn op zoek naar een graphic designer voor onze locatie in Dordrecht! Stuur een mail met je portfolio of doe iets geks naar hallo@maan.nl