VACATURE!

junior grafisch ontwerper

Zo'n vacaturetekst is altijd heeeeel erg saai. Daarom een diepte-interview met Aniek, die twee jaar geleden bij Maan begon als junior grafisch ontwerper

Hey Aniek!

Twee jaar geleden ben je als junior grafisch ontwerper begonnen bij Maan. Hoe was dat?

Spannend! Ik had super veel zin om aan de slag te gaan. Naast mijn studie aan het AKV St. Joost had ik hier en daar al wat ervaring opgedaan, maar nu was het voor het echie! Ik begon vol goede moed aan mijn zoektocht, die als ik erop terugkijk eigenlijk heel soepel is gelopen. Ik had drie sollicitaties achter de rug, die voor mijn gevoel prima gingen, alleen waar de juiste match er gewoon niet was. Hierdoor werd ik wel iets zenuwachtiger, maar gelukkig was daar Maan! Waarbij ik na het eerst gesprek eigenlijk meteen een heel goed gevoel had. Eenmaal aan het werk bleken al mijn zenuwen en onzekerheden echt voor niks te zijn. Na een tijdje voelde het alsof ik er al jaaaaaren zat. Het team is super gezellig, de opdrachten matchen goed bij mijn profiel en na twee jaar heb ik nog steeds het gevoel dat ik verbeter in wie ik ben als designer en wat ik kan.Een enthousiaste nieuwe Moonie, die graag hard werkt, maar ook iedere vrijdag aanwezig is op de vrijmibo!

aniek frölke

Hoe leuk is maan?

Ja, nu komt het stukje waarvan iedereen denkt; daar komt het kletsverhaal. Maar ik had oprecht niet verwacht, dat ik zo snel na mijn studie een bureau zou vinden waar ik me zo op mijn plek voel. Iedere dag word ik omringd door mensen, die mij inspireren, die elkaar helpen, waar ik goed mee samen kan werken en niet onbelangrijk; waar ik mee kan lachen! Maan heeft veel verschillende klanten, opdrachten variëren hierdoor van groot tot klein, van ingewikkelde stof waar je je als ontwerper echt in moet bijten tot een artistiek of luchtig ontwerp. Dit brengt dagelijks een hoop uitdagingen met zich mee, iets waar ik wel heel blij van word, geen dag is hetzelfde! Daarbij ben je zelf grotendeels verantwoordelijk voor het hele proces, wat ik heel fijn vind. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen, om te leren en er wordt geluisterd naar wat jij wilt en hoe jij dingen voor je ziet. In de studio zitten we met een aantal designers die allemaal totaal anders zijn, maar toch super met elkaar kunnen samenwerken. De juiste combinatie van hard werken, uitdagingen en gezelligheid!

Wat moet je kunnen voor deze functie?

Ik denk dat je vooral enthousiast moet zijn en bereid moet zijn veel verschillende uitdagingen met beide handen aan te pakken. Je moet niet bang zijn om zelf initiatief te nemen en zelf stappen te ondernemen daar waar nodig. Je hebt een creatieve mind en bent in staat met een open blik naar verschillende ontwerpvragen te kijken. Daarbij is het werk heel veelzijdig en moet je het leuk vinden om je met veel verschillende onderwerpen bezig te houden. Qua designskills is het handig als je al wat ervaring hebt met het werkveld, alle programma’s en dat je niet bang bent om nieuwe dingen te proberen. We houden van gezelligheid en werken nauw samen, dus we zoeken een teamplayer!

 

Wat voor collega zoek jij?

Zoals ik al zei hebben we een super leuke studio, waarin we veel met elkaar brainstormen, met elkaar lachen,  elkaar helpen en inspireren. We zijn allemaal totaal verschillende ontwerpers, maar dat maakt het juist zo’n goede match. We zoeken denk ik een collega met dezelfde mindset, iemand die van aanpakken weet en met dezelfde passie mooie dingen bedenkt en maakt. Iemand die graag uitdagingen aangaat en je uit de brand helpt daar waar nodig. Een enthousiaste nieuwe Moonie, die graag hard werkt, maar ook iedere vrijdag aanwezig is op de vrijmibo!

Ben jij enthousiast geworden van het verhaal van Aniek? Wij zijn op zoek naar een junior graphic designer! Stuur een mail met je portfolio of doe iets geks naar ruud@maan.nl