fijn wonen

Alwel is een woningcorporatie met zo’n 25.000 huizen in de gemeenten Breda, Etten-Leur en Roosendaal. Alwel is ontstaan uit de fusie van AlleeWonen en Woningstichting Etten-Leur. Maan was al 9 jaar actief voor AlleeWonen. Na een succesvolle pitch, mocht Maan het gehele traject rondom de identiteit verzorgen.

opdrachtgever:
Alwel
  • corporate identity
  • signing
  • content design

van start tot finish

Vanaf het allereerste begin werden we betrokken in de fusieplannen. We begeleidden het traject van naamcreatie, haalden medewerkersverhalen op om tot gemeenschappelijke kernwaarden te komen, we ontwikkelden de visuele identiteit en verzorgden het design van alle huisstijldragers. Van webdesign, tot wagenpark tot signing op de panden. Een complex project met vele stakeholders. We beleefden een mooie, open samenwerking met het communicatieteam van Alwel. We ervaarden veel creatieve ruimte en dat zorgde dat voor een energiek proces aan beide kanten. Het resultaat: een gedragen corporate identity die verder gaat dan de cosmetische aspecten ervan.

Voor de fusieorganisatie Alwel ontwikkelde Maan een volledig nieuwe visuele identiteit. Een warme nieuwe stijl die ons past als gegoten. Het team van Maan sloot op ons verzoek al vroeg in het traject aan waardoor ze goed op de hoogte waren van het fusietraject en de nieuwe woningcorporatie en dit gebruikten voor de ontwikkeling van de nieuwe identiteit. Door op deze manier te werken konden ze ons tijdens het traject goed adviseren en verliep de samenwerking heel prettig.

Christiane Stok, Strategisch communicatieadviseur Alwel

deze moonies werkten mee
aan dit project

angèle van iersel

angele@maan.nl 076 5607112

jasper van grunsven

jasper@maan.nl 076 5607114