brabants toekomstdenken

BrabantKennis heeft als missie om beslissers op politiek en bestuurlijk niveau en alle Brabanders zo goed mogelijk op de toekomst van Brabant voor te bereiden. Door relevante thema’s op de beleidsagenda van de politieke partijen te krijgen, proberen ze ervoor te zorgen dat Brabanders de toekomst zelf kunnen vormgeven.

opdrachtgever:
BrabantKennis
  • concept
  • vormgeving boek

reisgids naar de toekomst

In het licht van de komende gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2019 vroeg BrabantKennis ons om mee te denken in mogelijkheden om politieke partijen in Brabant te prikkelen bij het schrijven van hun politieke programma’s.

concept en design

Vanuit deze vraag is het boek ‘Toekomstgids voor Brabantse Gemeenten’ ontstaan waarvoor wij het concept, design en illustratiestijl verzorgden. Het concept ‘reisgids’ hebben we in alle hoofdstukken en elementen van het boek doorgetrokken. Zo zijn er een aantal wandelroutes naar de toekomst die elk hoofdstuk (technologie, samenleving, economie) inleiden. De wandelroutes staan aangegeven op een plattegrond waarop straatnamen, locaties en monumenten een korte visuele impressie geven van de onderwerpen in het betreffende hoofdstuk.

Het concept van de reisgids komt terug in alle promotie rondom de verschijning van de gids. In de vorm van vliegtickets hebben we een teaser ontworpen om aan te geven dat de reis op het punt van vertrek staat, ook konden mensen hiermee alvast een boek bestellen. Ook hebben we een grote “land”kaart van Brabant ontworpen als uitnodiging voor het lanceringsevent, deze gevouwen folder is voor alle 64 gemeenten gepersonaliseerd, van Aalburg to Zundert. Daarnaast hebben we ansichtkaarten ontwikkeld, wanneer je op reis bent stuur je natuurlijk een kaartje!

Het ontwikkelen van de 'toekomstgids voor Brabantse gemeenten' in samenwerking met maan was een mooi voorbeeld van hoe inhoud vorm kan versterken en andersom. Vaak kwamen we door de ontwerpen van maan weer op nieuwe gedachten qua inhoud van de gids maar ook maan kwam met nieuwe vorm ideeën door onze teksten. Kortom een mooi voorbeeld van synergetische samenwerking! We hebben op deze manier niet alleen een mooie toekomst-reisgids gecreëerd maar ook samen een reis beleefd waarvan de bestemming naar volle tevredenheid is!

Marieke Beekers, projectleider BrabantKennis

deze moonies werkten mee
aan dit project

angèle van iersel

angele@maan.nl 076 5607112

luc kersten

luc@maan.nl 076 5607119
controleer je gegevens! verzend