changing the world of paper

Crown Van Gelder is al meer dan 125 jaar een pionier en innovator in de papierindustrie. Met de ontwikkeling van een nieuwe, duurzamere papiersoort, gemaakt van Nederlandse suikerbieten gaf Crown Van Gelder verder invulling aan hun visie 2030 waarbij innovatie, duurzaamheid en samenwerking in de keten centraal staan.

opdrachtgever:
Crown Van Gelder
  • identiteit
  • branding
  • motion

Suikerbieten to the rescue

Crown Van Gelder haalde ons aan boord om de merkidentiteit te ontwikkelen voor het nieuwe duurzame papier gemaakt uit lokaal geteelde suikerbieten. Het papier is het resultaat van een jarenlang R&D traject in nauwe samenwerking met Cosun Beet Company. Een bedrijf dat erop gericht is om iedere vezel van de suikerbiet waarde te geven. Hierdoor ontstond een papierlijn die niet alleen 16% minder impact op het milieu heeft, maar ook food-safe is en in grote volumes geproduceerd wordt tegen marktconforme prijzen.
Logo, huisstijl, merkidentiteit

Een logo om door een (jaar)ringetje te halen

We ontwikkelden de merknaam ‘Crown Native’ en de pay-off ‘Dutch grown sugarbeet paper’. Daarbij ontwikkelden we een merkidentiteit die de merkbelofte krachtig visualiseerde. Het logo is geïnspireerd door de ringen in het hout van een boom en een suikerbiet. Waar een boom jaren nodig heeft om te groeien, is een suikerbiet na een paar maanden al rijp voor de oogst, en dus te gebruiken voor Crown Native papier. Zo komt de duurzame gedachte van de papierlijn ook in het logo duidelijk naar voren.
Een sterk verhaal

Een visuele identiteit is meer dan een logo. Bij een duurzaam product hoort uiteraard ook een passende uitstraling en sterke content. Om alle belangrijke feiten over Crown Native duidelijk te communiceren hebben we een landingspagina, stop motion animatie, salespresentatie en ondersteunende infographics ontwikkeld.

Landingspagina, webdesign
Salespresentatie
Homepage header, productlancering

Suiker verpakt met suikerbietenpapier

Cosun Beet Company was als R&D partner ook de eerste launching customer. De kiloverpakking van Van Gilse suiker wordt inmiddels verpakt met het Crown Native papier. Dit resulteerde in veel media-aandacht en interesse uit de markt voor Crown Native. Het papier wordt al gebruikt voor boeken, magazines, jaarverslagen, tassen en als voor verpakking voor o.a. graszaad en meel.

Mockup verpakkingsdesign

Samen werken aan de toekomst

Ondertussen is de samenwerking met Crown Van Gelder uitgebreid naar de volle breedte van het bedrijf. We ontwikkelden een nieuwe corporate website, een werken bij site, de merkidentiteit voor een andere papierlijn, de organisatie van een online talkshow, de communicatie rondom het 125-jarig jubileum en nog vele andere zaken. Werk om trots op te zijn!
Paper bag Crown Native
Toepassingen Crown Native

deze moonies werkten mee
aan dit project

angèle van iersel

angele@maan.nl 076 5607112

corine kaijim

corine@maan.nl 076 5607110

jasper van grunsven

jasper@maan.nl 076 5607114

marc doorakkers

marc@maan.nl 076 5607113

ruud van den boogaart

ruud@maan.nl 076 5607118

wilco de meijer

wilco@maan.nl 076 5607116
controleer je gegevens! verzend