verbindende kracht in het sociaal domein

Iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Daar zet Divosa zich nu al sinds 1934 voor in. Vandaag de dag zijn vrijwel alle Nederlandse gemeentes lid en is Divosa de verbindende factor tussen de gemeentes en de landelijke overheid. Door krachten te bundelen van overheid en maatschappelijke organisaties tot werkgevers en inwoners creëert Divosa gelijke kansen voor iedereen.

opdrachtgever:
Divosa
  • identity
  • huisstijl
  • webdesign

een nieuwe positie

In de afgelopen jaren is Divosa flink gegroeid en heeft de organisatie zich verbreed van werk & inkomen naar veel meer onderwerpen binnen het sociaal domein. De huisstijl was ondertussen ook gedateerd geraakt en niet meer uitgerust op de communicatiekanalen van nu. Tijd voor een nieuwe dus. Een visuele identiteit die past bij het nieuwe profiel van Divosa.          

Om tot deze visuele identiteit te komen hebben we veel input verzameld. Met een uitgebreide kick-off workshop, aangevuld met 1:1 interviews, bepaalden we de uitgangspunten. Wat moet blijven, wat moet anders, wat straalt Divosa nu uit en wat wil Divosa in de toekomst gaan uitstralen? En hoe wil Divosa zich onderscheiden tussen de vele belangenorganisaties die ook actief zijn op onderdelen van het sociaal domein? Dit en nog veel meer kwam aan bod om zo een scherp beeld te krijgen van het positionering en merkessentie van de organisatie. Dit was voor ons het startpunt voor de conceptfase voor de ontwikkeling van een verleidelijk merkverhaal, het ontwerp van de visuele identiteit en de definitie van de merkarchitectuur.


betekenisvol design

In dit proces was het belangrijk dat de nieuwe stijl de herkenbaarheid van Divosa behield. Daarnaast moest het er niet alleen goed uit zien, maar we wilden de visuele identiteit ook betekenis geven. Divosa is de verbindende factor in het sociaal domein. Die verbinding vormde de basis het beeldmerk en de verdere vormtaal.

Als verbinder straalt Divosa ook toegankelijkheid en warmte uit. Met de nieuwe stijl visualiseren we het warme “clubhuis” gevoel van de organisatie. Het brede kleurpalet geeft de mogelijkheid om de verschillende takken binnen de organisatie duidelijk weer te geven in de verschillende uitingen.

Om het jaarplan van 2022 te presenteren wilde Divosa een animatie maken waarin het plan kort maar krachtig wordt uitgelegd. In dit proces hebben we een illustratiestijl ontwikkeld als toevoeging op de nieuwe visuele stijl. De illustraties, in combinatie met de dynamische vormen en kleuren creëren een aantrekkelijk beeld.

deze moonies werkten mee
aan dit project

angèle van iersel

angele@maan.nl 076 5607112

merel van vliet

merel@maan.nl 076 5607111

paul jongsma

paul@maan.nl 076 5607111

ruud van den boogaart

ruud@maan.nl 076 5607118

wilco de meijer

wilco@maan.nl 076 5607116
controleer je gegevens! verzend