een groot hart voor het kleine geluk

Het tekort aan personeel in de ouderenzorg is al jaren een probleem en wordt steeds schrijnender. Dat ondervindt ook Vitalis Woonzorggroep uit Eindhoven. Met meer dan 100 openstaande vacatures klopten ze bij ons aan om mee te denken over een sterkere positionering richting potentiële medewerkers.

opdrachtgever:
Vitalis Woonzorg Groep
  • employer branding
  • website
  • campagne

Van onderzoek tot creatief concept

Belangrijkste vraag in dit traject: Hoe bereiken we de niet perse actief zoekende kandidaat?

In verschillende panelsessies en diepte-interviews gaven ruim 50 (potentiële) Vitalis medewerkers inzicht in de organisatie en hun eigen ambities en drijfveren. Ondanks alle bezuinigingen, lange diensten en stressvolle werkdagen gaan medewerkers er voor de volle 100% voor. Reden? Natuurlijk de bewoners, maar minstens zo belangrijk is het team. Dit hebben wij vertaald in een creatief concept waarbij ‘teamspirit’ leidend is.

Hart van de campagne

Met de werkenbij-site als hart van de recruitmentcampagne bieden wij potentiële kandidaten een laagdrempelige manier om kennis te maken met Vitalis. Medewerkers van Vitalis komen uitgebreid aan het woord, de verschillende werkvelden worden duidelijk belicht en de vacaturefilter is helemaal aangepast op de kandidaat. Alles voor de optimale beleving van de websitebezoeker.

Crossmediaal

De crossmediale campagne hebben we gefaseerd opgebouwd. De livegang van de website viel samen met de start van de online campagne. De display campagne, creatieve social strategie en kortstondige retargeting heeft gezorgd voor een groot bereik in Eindhoven. Gecombineerd met een abri-campagne, huis-aan-huis flyers en bioscoopreclame heeft dit geleid tot een groot aantal kennismakingen, sollicitaties en het vervullen van vele vacatures.

Maan heeft ons op vakkundige wijze meegenomen in hun visie rondom onze employer branding. Door een gedegen onderzoek, het steeds nakomen van afspraken en transparantie over de werkwijze is er een partnership ontstaan, waar Vitalis nog steeds graag gebruikt van maakt!

Jeroen Swanen, manager VitalisWERKT!
controleer je gegevens! verzend