een nieuwe blik op wonen

Dudok Groep is een sterk groeiende projectontwikkelaar en vastgoedbelegger uit Dordrecht. Zij zijn de partij achter de ontwikkeling van Blikk. Een vastgoedproject waarbij een oude metaalwarenfabriek in Dordrecht wordt omgebouwd tot 29 unieke hofwoningen op een historische locatie.

opdrachtgever:
Dudok Groep
  • identity
  • huisstijl
  • signing
  • webdesign

Een stevig concept bouwen

Voor dit project was Dudok Groep op zoek naar een bureau dat de branding van het nieuwe project kon realiseren. Met onze pitch wisten we hen te overtuigen van het concept “Blikk” en zodoende konden we aan de slag.

Maar hoe kwamen we dan op Blikk? Om een succesvol concept te bedenken hebben we eerst een analyse gedaan van de markt. Voor wie zijn deze nieuwe woningen aantrekkelijk? Wat zijn de unieke eigenschappen en waar liggen eventuele zwaktes? We hebben de doelgroep en hun drijfveren gedefinieerd. Zo kwamen we tot een merkbelofte van de woningen en gingen we verder met de uitwerking van het creatieve concept.

Een bron van inspiratie

De oorsprong van het concept ligt in de geschiedenis van het terrein. Van 1875 tot 1969 heeft hier een metaalwarenfabriek gestaan. Een blikfabriek, om precies te zijn. Dit bijzondere terrein, en met name de kenmerkende fabrieksdaken, vormen de basis van het nieuwe woonhof. Historie, groen, stad, authenticiteit en comfort komen hier samen.

We gingen aan de haal met “blik.” Een blik ergens op werpen; een kijk hebben op iets. Een gelaatsuitdrukking; een blik van verstandhouding, een blik op oneindig. Zo konden we het inhoudelijk vertalen van de blikfabriek naar een “nieuwe blik op wonen.”

De vorm van de fabrieksdaken vormden de basis voor het logo en vormen die in alle uitingen zijn terug te vinden. Zo werd “blik” dus ook “Blikk.” In combinatie met Dordtse kleuren is de visuele stijl verder tot leven gekomen.

Blikk is een vastgoedproject met een uniek verhaal en unieke woningen. Alle geïnteresseerden willen we tijdens het project van A tot Z onderdompelen in dat verhaal, zodat het echt tot leven komt. In alle facetten van het project wordt de visuele identiteit van Blikk doorgevoerd. Zo heeft Blikk ondertussen al veel verschillende vormen aangenomen, maar allemaal in diezelfde herkenbare stijl.

deze moonies werkten mee
aan dit project

corine kaijim

corine@maan.nl 076 5607110

evie koopmanschap

evie@maan.nl 078 2005400
controleer je gegevens! verzend